Bankwerker

Benaming en omschrijving

Het betreft hier een staartbankschroef set.

Let op: Dit is een artikel dat is aangemaakt om het ontwerp van de website te testen. De omschrijvingen van de artikelen berusten louter uit duimzuigerij en hoeft niet waarheidsgetrouw te zijn op dit moment.

Datering, eventueel bij benadering

Deze staartbankschroef-set stamt uit omstreeks 1920.

Tijdspanne (periode van gebruik)

Dit type bankschroeven werd gebruikt in de periode van ongeveer 1850 tot omstreeks 1959.

Beroepsgroep waarbinnen dit werd gebruikt

Deze typen bankschroeven werden gebruikt in de hout- en metaalsector, hoofdzakelijk in de buitendiensten. Zij konden bijvoorbeeld gemakkelijk in de grond worden gestoken.

Waarvoor en hoe het werd dit gereedschap gebruikt

Bankschroeven werden, en worden nog steeds gebruikt om te bewerken materialen in vast te klemmen. Er kan dan naar hartenlust aan worden gevijld, geboord, gehoond, afgebraamd, gevlakt, geschuurd, geborsteld enzovoort. Het te bewerken object wordt tussen de bankschroef bekken geklemd door middel van een schroef met hefboom. Staartbankschroeven hebben een uitstekende zogenaamde staart onder de bankschroef. Dit verhoogd de verticale stabiliteit.

Levensduur, reparaties en onderhoud

De levensduur van dit soort banschroeven was afhankelijk van het gebruik, meestal meerdere generaties. Af- en toe goed schoonmaken en opnieuw vetten was essentieel voor een langdurig gebruik.

Vandaag de dag vervangen door ...

Dit gereedschap bestaat vandaag de dag nog steeds. De meesten worden nog steeds geproduceerd in Engeland.

Test tool 1

Dit test gereedschap hebben wij ontdekt op de zolder van een voormalig arbeiderswoning. Het gereedschap fungeert hier als test tool voor het aanmaken van een nieuw artikel.

Datering, en tijdspanne, eventueel bij benadering

Op deze regel kun je aangeven uit welk jaar het artikel stamt en in welke periode het werd vervaardigd.

Beroepsgroep waarbinnen dit werd gebruikt

Op deze regel geef je aan binnen welke beroepsgroep het gereedschap werd gebruikt.

Waarvoor en op welke wijze dit gereedschap werd gebruikt

Op deze regel geef je aan waar het gereedschap voor werd gebruikt en op welke wijze het werd gebruikt. Dit mag gerust een wat uitgebreide omschrijving worden.

Levensduur, reparaties en onderhoud

Op deze regel kun je iets vertellen over de levensduur, onderhoud en reparaties aan / van het gereedschap.

Vandaag de dag vervangen door ...

Op deze regel kun je aangeven of voor dit gereedschap vandaag de dag een vervanger gekomen is.

Na het wijzigen van bovenstaande titel met de artikelnaam, de alias en de teksten:

Klik rechts op het veld "Categorie" (-Algemeen) en zoek de categorie waarbinnen dit gereedschap moet worden opgenomen. Je kunt in het lege veld al vast een paar letters typen van een categorie om het zoeken te versnellen.

Klik rechts in het veld "Tags" en geef hier de groep in waarbinnen dit gereedschap valt. Indien onduidelijk dan kun je dit veld eventueel leeg laten.

Klik nu bovenaan in het groene veld "Opslaan". Daarna klik je rechts bovenaan bij "Status" op het rode vlak en zet deze op "Publiceren".

Daarna kun je op de tweede regel bovenaan klikken op de blauwe "Afbeeldingen en links". Je komt nu op de pagina van dit artikel waar je een foto kunt invoegen op deze artikel pagina. Gebruik het veld "Afbeelding volledig artikel" om de foto te selecteren. Deze kun je dan Invoegen. We gaan er dan van uit dat de foto's zijn ge upload in de betreffende categorie.

Als dit is gelukt klik je bovenaan op "Opslaan & sluiten".